Samen aan de slag? Dat kan! Check hieronder de verschillende locaties en data. Of benader mij voor één van onderstaande workshops. Alle workshops zijn met kleine aanpassingen geschikt voor alle leeftijden.

Maak een prentenboek

Vanaf groep 5 t/m 8
Duur: 1,5 uur

Heb je altijd wel eens zelf een prentenboek willen maken? Tijdens deze workshop gaan we daarmee gezamenlijk aan de slag! Op jullie aanwijzingen tekent docente Martine hoofdpersonen en voorwerpen. Die tekeningen vormen de basis voor een gezamenlijk verzonnen avontuur. Daarna tekent iedereen één scene van het verhaal. Samen maken we zo het hele verhaal compleet. Het prentenboek wordt tentoongesteld in jullie eigen bibliotheek. De deelnemers ontvangen per mail het prentenboek thuis. En na de tentoonstelling krijgt iedereen zijn eigen tekening retour.

Reacties van ouders en leerkrachten op de workshop ‘Prentenboek maken’:
‘Het was geweldig! Ben stiekem ook best wel een beetje trots op mijn eigen jonge schrijfstertjes!’
‘Bedankt voor de leuke workshop. Roos vond het geweldig! En het boek is mooi geworden!’

Agenda: 
17 Maart 2021 bij Theek 5 in Raamsdonksveer
31 Maart 2021 bij Theek 5 in Made
Voor meer informatie en inschrijven kijk op Sjors Creatief.

Verhalen verzinnen

Groep 1 t/m 4
Duur: 1 uur

Verhalen verzinnen is heerlijk! Martine, de begeleider van de workshop, doet dit al haar hele leven. Zij is schrijfster en illustrator van beroep. Een illustrator is iemand die tekeningen maakt voor in boeken.

Uit een grote stapel tekeningen kiezen we samen een hoofdpersoon en een aantal voorwerpen. Met deze tekeningen verzinnen we een mooi verhaal. Daarna ga je aan de slag met o.a. stiften, gel-pennen, potloden en glitters om van de verzonnen verhalen een leuk boekje te maken. Na afloop neemt iedereen zijn eigen boekje mee naar huis zodat je het verhaal nog lekker vaak kunt navertellen!

Agenda: 
17 Maart 2021 bij Theek 5 in Raamsdonksveer
31 Maart 2021 bij Theek 5 in Made
Voor meer informatie en inschrijven kijk op Sjors Creatief.

Poster met knipgedicht

Groep 4 t/m 8
Duur: 1,5 uur

We gaan woorden knippen: werkwoorden, lidwoorden, zelfstandig naamwoorden, enz. Daarna gaan al die woorden op een grote berg. En met die woorden maken we nieuwe zinnen. Zinnen die je normaal gesproken niet in één zin zet- kortom een knipgedicht. Tot slot maken we een poster met het gedicht en een illustratie.

 

Workshop ecoline

Voor alle leeftijden
Duur: 1,5 – 2 uur

Ecoline is mijn favoriete tekenmateriaal. Ecoline heeft prachtige intense kleuren en leent zich heel goed voor experimenteren. In combinatie met chloor, citroen, zout, aarde, enz creëer je prachtige (textuur) effecten. Daarnaast kan je ecoline heel goed combineren met anderen tekenmaterialen: potlood, aquarel, krijt, enz. 

Ook jij kan illustreren met ecoline. Zin om zelf aan de slag te gaan? Geef je op voor de workshop ecoline of neem contact met mij op voor een privéles.