Prentenboek maken

Cursus voor iedereen die graag een keer een eigen prentenboek wil schrijven en illustreren.
(Voorkennis of tekenvaardigheden niet nodig) 

Korte beschrijving van de cursus:
Een prentenboek is een boek waar tekst en illustraties elkaar aanvullen en samen een kort verhaal vertellen. Dit kan een kinderboek zijn, maar ook een kookboek, een dagboek, of een reisverslag. Of  een boek met herinneringen (de knuffels van je kind), over je hobby’s of een verzameling, of juist een heel persoonlijk boek voor een speciaal iemand. Kortom alles is mogelijk!
Tijdens de cursus (10 lessen) leer je hoe je een prentenboek maakt. We besteden aandacht aan verschillende aspecten van het illustreren: de herkenbaarheid van hoofdpersonen, de compositie, het kleur- en materiaalgebruik, het verbeelden van emoties, enz. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de opbouw van het verhaal en de tekst.
Enthousiastelingen kunnen na afloop van de cursus nog een tweetal extra lessen volgen om hun boek op Japanse wijze in te binden. Na afloop van de extra lessen ga je met een eigen boek naar huis.

De cursus ‘Prentenboek maken’ wordt gegeven op verschillende locaties. Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe data of ga naar contact en stuur mij een bericht om je interesse kenbaar te maken, dan hou ik je op de hoogte.